Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Tabara de Sculptura, Magura, Buzau

Mulțumim colaboratorilor: Laav

(4 voturi)

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Informații Geografice

Cea mai apropiata localitate
Comuna Magura, Orasul Buzau

Județ
Nespecificat

Zona Turistică
Muntenia

Coordonate Geografice
45.1(Lat.), 26.3(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Comuna Magura, Orasul Buzau.

( hartă rutieră )

De aici, obiectivul turistic este accessibil
mașina de familie, fără mijloace de transport în comun

Descriere

Magura este o localitate in judetul Buzau, Muntenia, Romania. In comuna Magura se afla o tabara scolara, tabara Poiana Pinului, care se afla langa manastirea Ciolanu si schitul Cetatuia. De asemenea, la Magura a avut loc, in perioada 1970-1986 tabara de sculptura de la Magura, un eveniment anual ce reunea studenti si absolventi ai Academiei de Arte din Bucuresti, precum si elevi la liceele de arte; sculpturile realizate in acea perioada pot fi vazute pe pajistile din preajma manastirii Ciolanu.
Pe o suprafata de cateva hectare in zona adiacenta Manastirii Ciolanu, timp de 16 ani ani buni, absolventi ai facultatii de arte plastice au facut ucenicie in aceasta zona sculptand pietrele puse la dispozitie de cunoscutii cioplitori din Ciuta. Pe pajistea care se intinde pe cateva hectare se afla peste 200 de lucrari din piatra. Zona Magura, unde se afla faimoasa a fost una din alternativele pe care Carol le-a avut in vedere pentru castelul Peles.
Magura Buzaului, localitate cunoscuta si apreciata de turistii romani pentru manastirea de calugari, Ciolanul(1590) si nu mai putin renumita tabara de sculptura. Situata in aer liber, totul se desfasoara pe cateva hectare, peste dealuri si ascuns prin padure. Peste 250 de lucrari in piatra realizate in perioada 1970-1986 de catre studenti si absolventi ai Academiei de Arte din Bucuresti, precum si elevi la liceele de arte.
Tabara este gestionata de Muzeul de Istorie Judetean Buzau, restaurarea ei a inceput undeva prin iulie 2007. Echipa de restaurare a fost coordonata de directorul adjunct al Muzeului de Istorie Judetean, Ana Dicu si consilierul artistic, Emil Pricopescu. Important este intregul peisaj, energia pe care o emana fiecare lucrare, intregul concept care a stat la baza acestei tabere de sculptura. Fiecare lucrare isi are propriul mesaj, propria istorie.
Ca o curiozitate a locului, daca gustati subiectele paranormale, veti fi satisfacuti pe deplin. In vecinatatea taberei de sculptura , la mai putin de 200 de metri este o panta unde gravitatia pare sa o fi luat-o razna . Un autoturism lasat pe liber, cu motorul oprit si frana de mana lasata urca dealul ca si cum ar cobori, ignorand orice lege a fizicii.

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Unitate Turistică Exemplu

sloganul dumneavoastră aici

Clasificare:

Localizare: Poiana Mărului

Aprecieri: 

Pentru ca fiecare vizitator să-și formeze o impresie despre unitatea dunmneavoastră este bine să definiți o foarte scurtă prezentare ce va apărea în majoritatea paginilor principale respectiv în motoarele de căutare. Astfel indiferent pe ce pagină a mini site-ului dumneavoastră sosește clientul, va avea acces la o scură prezentare. Încercați să cuprindeți tot ce este mai important, mai captivant despre afacerea dumneavoastră în acest paragraf.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

Laav

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii