Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Pietrele lui Solomon

Mulțumim colaboratorilor: Nicu Farcaş

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Drumetie, Natura, Istorie, Cultura, Traditie, Legende

Informații Geografice

Cea mai apropiata localitate
Braşov

Județ
Brașov

Zona Turistică
Transilvania

Coordonate Geografice
45.618611(Lat.), 25.556389(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Braşov, Brașov.

( hartă rutieră )

De aici, obiectivul turistic este accessibil
pe jos, drumeție

Descriere

„Pietrele lui Solomon” este o zona de interes turistic situata in partea sud-vestica a cartierului Schei din municipiul Brasov.

Pietrele lui Solomon se afla in partea nord-vestica a Masivului Postavarul, intre Muntele Tampa si rezervatia naturala Stejerisul Mare si este strabatuta de raul paraul Valea cu Apa (cunoscut de localnici sub denumirea de „valea Solomon”).

1. Istoric

Legenda spune ca numele acestor formatiuni megalitice vine de la un rege maghiar, Solomon, care in fuga lui de urmaritori, ar fi sarit cu calul peste valea ce strabate cele doua stanci, regele scapand cu viata, iar dusmanii sai cazand in prapastie. Julius Teutsch, cronicar sas (initiatorul infiintarii Muzeului sasesc al Tarii Barsei care a scris Etnografia Tarii Barsei) descopera la inceputul secolului al XX-lea (in anul 1913) o fortificatie antica (cetate dacica) aflata in amonte de Valea cu Apa, in locul cunoscut de scheieni sub denumirea de „Intre Chietri”, loc unde astazi, in fiecare an, in prima duminica a lunii mai, se desfasoara un spectacol si are loc o masa campeneasca a „Junilor Brasoveni”.

Din punct de vedere geologic Pietrele lui Solomon reprezinta o arie naturala in al carei teritoriu se afla mai multe formatiuni megalitice, fenomene carstice de un deosebit interes peisagistic si turistic. Defileul este trabatut de un mic parau (Valea cu Apa ce formeaza mai multe cascade si un mic chei) si un drum forestier ce leaga Scheiul de statiunea turistica Poiana Brasov. In abruptul drept din apropierea primei stanci ce strajuieste drumul (intre Poiana si Brasov) forestier, se afla un izvor.

Astazi intreaga zona este amenajata pentru plimbari in aer liber, relaxare, picnic sau catarare pe abrupturile stancoase din cheile Pietrelor.

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Pensiunea Kermany & Dino

Cazare ieftina intr-o pensiune de trei stele,in Centrul Vechi al Brasovului.

Clasificare:

Localizare: Brașov

Aprecieri: 

Pensiunea Kermany & Dino este sutuata in Centrul Vechi al Brasovului.Va pune la dispozitie camere,garsoniere si apartamente complet utilate.

Hotel Ambient

Hotel Ambient - Defining Comfort

Clasificare:

Localizare: Brasov

Aprecieri: 

Eleganta si confort...va veti bucura din plin de ele daca vizitati Hotelul Ambient din Brasov, deja un nume cu traditie , numarand peste un deceniu de excelenta si experienta in domeniu.

Residence Ambient

Residence Ambient - serviced apartments

Clasificare:

Localizare: Brașov

Aprecieri: 

Residence Ambient: Orizonturi turistice noi pentru timpuri noi

Bucurati-va de un concept de cazare cu totul nou la Ambient Residence, o unitate recent deschisa, in care veti avea ocazia de a experimenta confortul si intimitatea la preturi rezonabile, chiar in centrul vechi al Brasovului, in apartamentele noastre spatioase si dotate cu toate facilitatile necesare!

Pensiunea Pompi


Clasificare:

Localizare: Brașov

Aprecieri: 

Pensiunea Pompi * * *
Cartier Racadau (Valea Cetatii), Brasov

Pensiunea Pompi va asteapta cu tarife promotionale. Situata la poalele Muntelui Tampa, la o distanta de 5 min de centrul orasului(1. 5 km), ~3km fata de Gara Brasov, 2, 5km fata de Aventura Park si Aqua Park-, Pensiunea Pompi va ofera climatul de vis specific unei vacante la munte si totodata un cadru prielnic pentru intalnirile dvs. De afaceri. Pensiunea este clasificata de Ministerul Turismului la trei stele.
Va garantam reusita unei vacante de vis!
Este situata in cartierul Racadau, langa Complexul Comercial Magnolia Mall, Job Selection si Biserica Constantin si Elena.

-asiguram transport pentru vizitarea obiectivelor turistice din judetul Brasov si nu numai(castelul Bran, Cetatea Rasnov, Castelul Peles, Cetatea Rupea) etc, preluare aeroport
-tur al orasului la principalele obiective turistice din oras cu masinuta de epoca.
-organizam mese festive

Pensiune Ambient

Pensiune Ambient, Elegant Bed & Breakfast

Clasificare:

Localizare: Brașov

Aprecieri: 

Situata in inima Brasovului, Pensiunea Ambient inseamna stil, confort, rafinament si eleganta pentru orice anotimp!

Arată toate cele (12) rezultate.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

Nicu Farcaş

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii