Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Parohia Sfantul Visarion

Mulțumim colaboratorilor: Alin

(5 voturi)

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Informații Geografice

Cea mai apropiata localitate
Bucuresti

Județ
Nespecificat

Zona Turistică
Bucuresti

Coordonate Geografice
44.440108529715836(Lat.), 26.089770507812545(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Bucuresti.

( hartă rutieră )

De aici, obiectivul turistic este accessibil
pe jos, drumeție

Descriere

Biserica Sfantul Visarion este situata in Piata Romana din Bucuresti si a fost construita intre anii 1910 – 1913 de catre enoriasa Elena Eraclide, nascuta Starcea, in timpul arhipastoriei Mitropolitului Primat D.D. Conon Aramescu Donici.

Aceasta biserica a fost construita dupa planurile arhitectului Ernest Doneaud, arhitect sef al capitalei, cel care a proiectat cladirea C.E.C.- ului din Bucuresti si Cazinoul din Constanta. Planul bisericii in suprafata de 230 m.p. este in forma de cruce treflata, iar arhitectura este o combinatie a stilului bizantin si moldovenesc cu o turla mare Pantocrator si doua turle mai mici laterale cu scari de acces.

Pridvorul este deschis, in plan de forma ovala, cu trei arce suprainaltate sprijinite pe patru coloane din piatra de Vrata (Bulgaria) cu capiteluri si baze inflorate ridicate pe piedestale inalte la baza carora se afla scarile de la intrare.

Portalul de intrare, realizat din piatra, are un chenar ornamental avand pisania la partea superioara si un panou semirotund cu o icoana in mozaic reprezentand-o pe Sfanta Fecioara Maria cu Pruncul.

Pentru realizarea constructiei au fost folosite ca materiale principale caramida – zidarie aparenta partial tencuita in panouri alternative, piatra, lemnul si tabla de arama pentru invelitoare

O activitate permanenta desfasurata la Parohia Sf. Visarion inca din 1996 este cea oferita de biblioteca parohiala unde credinciosii din parohie si din afara parohiei pot imprumuta pentru lectura acasa Sfanta Scriptura, carti de rugaciune, carti duhovnicesti, audiobook-uri si CD-uri cu continut duhovnicesc si pot citi Ziarul Lumina si Lumina de Duminica.

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Unitate Turistică Exemplu

sloganul dumneavoastră aici

Clasificare:

Localizare: Poiana Mărului

Aprecieri: 

Pentru ca fiecare vizitator să-și formeze o impresie despre unitatea dunmneavoastră este bine să definiți o foarte scurtă prezentare ce va apărea în majoritatea paginilor principale respectiv în motoarele de căutare. Astfel indiferent pe ce pagină a mini site-ului dumneavoastră sosește clientul, va avea acces la o scură prezentare. Încercați să cuprindeți tot ce este mai important, mai captivant despre afacerea dumneavoastră în acest paragraf.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

Alin

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii