Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Parcul Natural Lunca Muresului

Mulțumim colaboratorilor: Scoala

(3 voturi)

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Drumetie, Natura, Sport Agrement, Orase, Muzee

Informații Geografice

Cea mai apropiata localitate
arad

Județ
Nespecificat

Zona Turistică
Banat

Coordonate Geografice
46.15077782905018(Lat.), 21.247546386718795(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre arad.

( hartă rutieră )

De aici, obiectivul turistic este accessibil
pe jos, pe bicicleta, ATV

Descriere

Parcul Natural Lunca Muresului este situat in vestul Romaniei, in judetele Arad si Timis, limitrof zonei fiind chiar orasul Arad (centrul sau se gaseste la 4 km de limita estica a zonei) cu o populatie de 173.000 locuitori. Parcul Natural Lunca Muresului se intinde de la Arad pana la granita maghiara , de-a lungul raului Mures. Are o suprafata de 17.455 ha si include zona indiguita a Muresului; este o zona inundabila (o inundatie la fiecare trei ani) situata intre digurile construite pe fiecare parte a raului si intre terasele inalte ale aceluiasi rau. Lunca Muresului Inferior este un ecosistem tipic de zona umeda cu ape curgatoare si statatoare, cu paduri aluviale, galerii de salcii si plopi, precum si zavoaie si sleauri de campie, important loc de cuibarire si pasaj pentru cca. 200 de specii de pasari, multe dintre ele fiind sub un regim strict de protectie pe plan international.

Pentru instituirea regimului de arie protejata primi pasi au fost realizati in anii 1970 cand au fost facute unele studii ale zonei Prundul Mare de catre un grup de plin de entuziasm care cuprindea printre altii pe Ioan Moldovan, Andras Libus si Aurel Ardelean. Astfel in acei ani a fost declarata o suprafata de 91,2 hectare din Prundul Mare ca rezervatie naturala, urmarind a se proteja populatia de starci cenusi care cuibareau acolo. Apoi in anul 1988, 12.000 ha din aceasta zona a fost declarata ca Zona de Importanta Avifaunistica. Initiativa de protejare a fost continuata de reprezentanti de la Agentiile de Protectia Mediului din Arad si Timisoara si apoi de Directia Silvica Arad si a culminat in anul 2005 cand prin hotararea de guvern prin care a fost declarat Parcul Natural Lunca Muresului. Din anul 2006 aria protejata „Lunca Muresului” este a patra zona din Romania ce a fost desemnata pentru includerea in Lista Ramsar a Zonelor Umede de Importanta Internationala. Imagine Lunca MuresuluiDin anul 2008 aceeasi suprafata face parte si din Reteaua Natura 2000, fiind atat sit de importanta comunitara (RO SCI 0108) pentru protejarea anumitor specii (30) si habitate (12), cat si arie de protectie speciala avifaunistica (RO SPA 0069) pentru protejarea a 41 de specii de pasari.
Un puternic imbold l-a constituit si finantarea obtinuta de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, respectiv Directia Silvica Arad de la comunitatea europeana prin programul PHARE de cooperare transfrontaliera. Prin derularea proiectului "Protejarea si dezvoltarea luncii raului Mures" s-a putut realiza infrastructura ariei protejate (un centru de vizitare, doua puncte de informare turistica si cai de acces). Din finantarea proprie a Regiei Nationala a Padurilor - Romsilva sau a Uniunii Europene au fost achizitionate numeroase echipamente de cercetare si monitorizare (620.000 euro) si s-au desfasurat numeroase activitati de educatie ecologica sau de promovare a ecoturismului. Din luna noiembrie 2005 aria protejata are si o administratie aflata in subordinea Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, alcatuita din 12 persoane si care functioneaza cu un buget anual de cca. 150.000 euro.
Imagine Lunca MuresuluiIn cadrul Parcului Natural Lunca Muresului exista patru zone de protectie integrala Prundul Mare (717,9 ha), Padurea Cenad (310,5 ha), Insula Mare Cenad (2,1 ha) si Insulele Igris (7,0 ha). Aceste zone sunt strict protejate, fiind interzise activitatile de exploatare a resurselor naturale.

Coordonatele geografice ale parcului sunt:
Nord(46°19'01'' Lat. N / 20°50'05'' Lat. Est)
Est ( 46°18'89'' Lat. N / 20°49'94'' Lat. Est)
Sud ( 46°07'15'' Lat. N / 20°91'89'' Lat. Est)
Vest ( 46°16'82'' Lat. N / 21°27'72'' Lat. Est)
Altitudinea medie: 100m
Altitudinea minimã: 82,5m
Altitudinea maximã: 135m
Suprafata: 17.455 ha

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

hotel queen

calitate de 3* la preturi de 2*

Clasificare:

Localizare: Arad

Aprecieri: 

situat la 20 de km de ungaria,hotelul nostru va asteapta oferindu-va cazare in 20 de camere,parcare interioara,restaurant,sala de conferinte,internet wireless

Pensiune Roua*** ARAD

Cazare la cele mai mici tarife din Arad la conditii de 3 stele.
Pensiune Roua are o experienta d

Clasificare:

Localizare: Arad

Aprecieri: 

Pensiune Roua este situata in Municipiul Arad.Pensiune Roua se afla la intrarea in Arad dinspre Deva prima strada pe partea dreapta din oras. Pensiune Roua se afla la 200 m de centura orasului ce duce direct la vama Nadlac si la 2,5 km de centrul orasului Arad.
Aeroportul International Arad se afla la 5 km de Pensiune si la 10 minute de mers cu masina de Expo Arad continuare...
Servicii de cazare oferite de Pensiune Roua sunt: micul dejun, parcarea pazita, Tv in fiecare camera, lift ultramodern, grup sanitar in fiecare camera cu cabina de dus, caldura si apa calda Non-stop continuare...
In tariful de cazare al Pensiuni Roua este inclus:micul dejun, tva, parcarea masini, taxa hoteliera continuare...

Pensiunea Roua*** Arad se alfa situata la doar 200 de m de supermarketul Selgros Arad si la 300 de m de Hipermarketul Real Arad si Obi Arad , plus ca se afla situata langa zona industriala Micalaca Est unde se gasesc foarte multe reprezentante de masini cum ar fi : Mercedes - Benz , Peugeot , Volkswagen , etc.Cazare la conditii de 3 stele,cazare la cele mai mici tarife din Arad,cazare la cea mai apropiata distanta de soseaua de centura ce duce direct la Vama Nadlac.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

Scoala

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii