Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Parcul National Cozia

Mulțumim colaboratorilor: Alin

(7 voturi)

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Drumetie, Natura, Catarat

Informații Geografice

Cea mai apropiata localitate
Calimanesti

Județ
Nespecificat

Zona Turistică
Muntenia

Coordonate Geografice
45.33714032513497(Lat.), 24.29762573242192(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Calimanesti.

( hartă rutieră )

De aici, obiectivul turistic este accessibil
echipment special, foarte dificil

Descriere

Parcul National Cozia se afla in zona centrala a Romaniei, in Carpatii Meridionali. Este traversat, de la nord la sud, de raul Olt. Totodata, este strabatut de drumul european E81, aflandu-se la aproximativ 200 de kilometri de Bucuresti.
Parcul se intinde pe trei unitati montane distincte: Muntii Cozia, Muntii Lotrului si Muntii Capatanii. Cu toate acestea, are o alcatuire geologica relativ omogena. in partea de nord predomina formatiunile cristaline, iar in cea de sud, cele sedimentare. Zona este destul de abrupta, iar relieful accidentat, ceea ce face ca aspectul Vaii Oltului sa fie pe alocuri chiar spectaculos.
Vegetatia forestiera este dominata de padurile de gorun, de fag si molid. Flora parcului este extrem de bogata, fiind identificate circa 930 de specii. Printre plantele ocrotite de lege care se afla aici avem floarea de colt (Leontopodium alpinum), iedera alba (Daphne blagayana), precum si un relict glaciar, anume Lycopodium tristachyum (Ground Pine a eng.; nu are denumire in romana).
si varietatea faunei este impresionanta. Dintre arahnide, este remarcabil pseudoscorpionul Neobisium carpathicum, de origine mediteraneana, aflat aici la limita nordica a arealului sau. Dintre serpi, poate fi intalnita vipera cu corn (Vipera ammodytes). Principalele specii de mamifere prezente in parc sunt pisica salbatica (Felis silvestris), jderul de copac (Martes martes), rasul (Lynx lynx), lupul (Canis lupus), cerbul carpatin (Cervul elaphus), capriorul (Capreolus capreolus) si capra neagra (Rupicapra rupicapra).
Zona este locuita din cele mai vechi timpuri, dovada stand castrul roman de la Arutela. Manastirile de aici sunt cunoscute in intreaga ortodoxie, mai cu seama cea de la Cozia, remarcabil monument istoric si arhitectonic.
O alta caracteristica a regiunii tine de izvoarele termale, datorita carora saa dezvoltat aici o intreaga retea balneara, cele mai cunoscute statiuni fiind Calimanesti si Caciulata.

Sursa: http://www.studentie.ro/campus/PARCUL_NATIONAL_COZIA/c-645-a-36704

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Unitate Turistică Exemplu

sloganul dumneavoastră aici

Clasificare:

Localizare: Poiana Mărului

Aprecieri: 

Pentru ca fiecare vizitator să-și formeze o impresie despre unitatea dunmneavoastră este bine să definiți o foarte scurtă prezentare ce va apărea în majoritatea paginilor principale respectiv în motoarele de căutare. Astfel indiferent pe ce pagină a mini site-ului dumneavoastră sosește clientul, va avea acces la o scură prezentare. Încercați să cuprindeți tot ce este mai important, mai captivant despre afacerea dumneavoastră în acest paragraf.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

Alin

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii