Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Muzeul de Etnografie Pucioasa

Mulțumim colaboratorilor: GAB, Alin

(5 voturi)

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Istorie, Cultura, Traditie, Legende, Orase, Muzee

Informații Geografice

Cea mai apropiata localitate
Pucioasa

Județ
Nespecificat

Zona Turistică
Pucioasa

Coordonate Geografice
45.09723173271994(Lat.), 25.427844238281295(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Pucioasa.

( hartă rutieră )

De aici, obiectivul turistic este accessibil
pe jos, drumeție

Descriere

Expozitia permanenta de etnografie si arta populara, adapostita in casa Mihalache Dobrescu, monument de arhitectura populara de la inceputul secolului al XIX-lea, a fost inaugurata in anul 1976 si reamenajata in iunie 2002.

Locuinta de tip taranesc are parter inalt si plan dezvoltat si expune piese de etnografie ilustrand mestesugurile practicate in zona, obiecte de uz casnic, piese etnografice din lemn si stalpi de casa, buduroaie din trunchiuri de copac, donite, solnite, pive cu pisalog, palnii, linguri, furci de tors, fuse, tipare pentru cas, obiecte de moblier din gospodarile taranesti. Printre exponatele cele mai valoroase se gasesc sici un cric de lemn si o masa de tras doage, provenita de la Pietrosita si avand gravate doua initiale "G, G." si anul 1859. Primele doua camere de la parterul inalt sunt dedicate expunerii obiectelor de imbracaminte - sarici, costume barbatesti si femeiesti. Tot aici se gasesc si obiecte de feronerie: barde, cantare, etc., care impreuna cu celelalte exponate exprima mai bine arta populara din aceasta zona.

Sursa: www.muzee-dambovitene.ro

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Hotel Silva

DE AICI ÎNCEPE DRUMUL SPRE BUCEGI!!!

Clasificare:

Localizare: Bușteni

Aprecieri: 

Dacă ai coborât vreodată în gara Buşteni, dacă ai rulat automobilul până aici, dacă eşti un împătimit al muntelui sau un simplu evadat al oraşului, recunoaşte, dorinţa de a repeta gestul s-a născut încet dar sigur în tine. Măreţia şi dramatismul muntelui fascinează, subjuga şi incită fiinţa măruntă – omul – pusă faţă în faţă cu perfecţiunea naturii. Stând mic la fereastra trenului ce curge în felul lui pe Valea Prahovei care şi-a săpat drum prin piatră, accepţi provocarea versantului rece şi sfidător al Bucegilor, ştiind că sus există ceva ce merită îndrăzneala ta: Platoul Bucegilor, ca un cadou ce ţi se oferă şi nu ştii dacă îl meriţi.

Apartament Luxor Busteni

Cazare particulari, Busteni, Valea Prahovei. Cazare ieftina

Clasificare:

Localizare: Bușteni

Aprecieri: 

Amplasat intr-o zona incantatoare, in Busteni, Valea Prahovei, la 50metri de telecabina care va duce la Babele, la 10 minute de manastirea Caraiman, apartamentul Luxor va ofera atat confort cat si posibilitatea de a petrece clipe de relaxare.

Pensiunea MUNTELE RECE Bran

Cazare la munte departe de zgomot si doar la 1km fata de Castelul Bran.

Clasificare:

Localizare: Predeluț

Aprecieri: 

Pensiunea Muntele Rece 4**** este locul ideal atat pentru relaxare in timpul liber cu prietenii cat si pentru intalniri, cursuri, conferinte, teambuildinguri sau prezentari de produse.
Intr-o atmosfera intima, departe de aglomeratia orasului si un cadru natural deosebit va puteti bucura de organizarea celor mai frumoase evenimente din viata Dvs. – nunta, botez, aniversare sau petrecere.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

GABAlin

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii