Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Muzeul Astra

Mulțumim colaboratorilor: Romania Tourist Info, Vio, Liviu

(1 voturi)

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Istorie, Cultura, Traditie, Legende, Orase, Muzee, Rural

Informații Geografice

Localitate
Sibiu

Județ
Nespecificat

Zona Turistică
Transilvania

Coordonate Geografice
45.75436530185719(Lat.), 24.10914154052739(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Sibiu.

( hartă rutieră )

Obiectivul turistic se afla
în oraș/metropolă

Descriere

Muzeul Astra din Sibiu. Un muzeu de neuitat,
Muzeul din Dumbrava Sibiului concureaza cu Muzeul Satului din Bucuresti, prezentand intr-un spatiu grandios de peste 42 de hectare, sute de constructii si monumente din toate zonele etnografice ale Romaniei, cu accent pe regiunile carpatice si de podis.
Deschis in 1905 ca primul muzeu istorico-etnografic al romanilor din Transilvania, de unde si numele de ASTRA de la cunoscuta societate transilvana, a fost inchis in 1950 din motive ideologice, reasezandu-se in matca sa traditionala in 1990, printr-un ordin de ministru ce poarta semnatura lui Andrei Plesu, pe atunci ministru al culturii.
Parte a Muzeului Burkenthal din 1963, aceasta sectiune debuteaza ca un muzeu al tehnicii populare ce cuprinde cinci sectoare tematice, acumuland pana azi una dintre cele mai complexe colectii si arhive documentar-stiintifice despre universul creatiei tehnice taranesti din tara noastra.
Muzeul acopera pe o suprafata uriasa toate ocupatiile traditionale romanesti: vanatoare si pescuit in Delta Dunarii, agricultura pe toate treptele de relief, pastoritul de la satele de campie pana la asezarile risipite de pe platourile muntilor, pomicultura cu mestesugul otetitului si al tuicaritului, viticultura cu industria vinaritului, uleitul, tesutul cu ocupatiile de lanari, matasari, canepari, traistari din par de capra, impletitul de catre franghieri, cojocaritul, pielaritul, olaritul, pietraritul, mineritul aurifer, fieraritul, clopotaritul, mestesugul lemnului cu dulgheritul, rotaritul, dogaritul si spataritul, sau mestesugul cerii cu bostinaritul si lumanaritul, sau rogojinaritul stufului si in cele din urma confectionarea instrumentelor muzicale.
Una dintre cele mai spectaculoase expozitii este cea a morilor de vant sau de apa, situate langa lacul de 6 hectare din zona centrala a parcului, si de unde nu lipsesc decat morile de maree(pentru ca la Marea Neagra acestea sunt foarte mici de max.15 cm.) in rest sunt toate tipurile imaginate de mori de macinat cereale, de la cele cu panze pana la cele plutitoare.
O emblema a celui de-al cincilea sector tematic, al monumentelor de utilitate publica, il reprezinta biserica maramureseana adusa din satul Bezded, si care este functionala, aici tinandu-se slujbe, duminica sau cu alte ocazii speciale. Este situata aproape de intrarea in parc, pe una dintre aleile muzeului, alei ce insumeaza 10 kilometri si pentru care iti trebuie conditie fizica, nu gluma, asta daca ti-ai propus sa vezi totul intr-o singura zi.
Muzeul este deschis intre 1 mai si 15 octombrie, intrarea costa 15 lei pentru adulti cu reducere evident pentru grupuri de adulti sau copii, elevi si studenti, iar taxa de fotografiere este de 5 lei.
O serie de manifestari culturale populare se desfasoara pe intreg parcursul perioadei de vizitare.

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Unitate Turistică Exemplu

sloganul dumneavoastră aici

Clasificare:

Localizare: Poiana Mărului

Aprecieri: 

Pentru ca fiecare vizitator să-și formeze o impresie despre unitatea dunmneavoastră este bine să definiți o foarte scurtă prezentare ce va apărea în majoritatea paginilor principale respectiv în motoarele de căutare. Astfel indiferent pe ce pagină a mini site-ului dumneavoastră sosește clientul, va avea acces la o scură prezentare. Încercați să cuprindeți tot ce este mai important, mai captivant despre afacerea dumneavoastră în acest paragraf.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

Romania Tourist InfoVioLiviu

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii