Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Mitocu Dragomirnei, Suceava

Mulțumim colaboratorilor: Norica

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Informații Geografice

Localitate
Mitocu Dragomirnei

Județ
Suceava

Zona Turistică
Nespecificat

Coordonate Geografice
47.7298580(Lat.), 26.2460240(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Mitocu Dragomirnei, Suceava.

( hartă rutieră )

Obiectivul turistic se afla
în oraș mic/sat ușor accesibil (autobuz, tren, etc.)

Descriere

Mitocu Dragorminei este o comuna in judetul Suceava, Bucovina, Romania, situata la 8 km nord de municipiul Suceava. Are o populatie de 3.998 de locuitori si este compusa din 4 sate: Mitocu Dragomirnei, Mitocas, Dragomirna, Lipoveni. *Obiective turistice In satul Dragomirna, se afla Manastirea Dragomirna, ctitorita de Anastasie Crimca in 1609. Este cea mai inalta manastire din Bucovina, cu o inaltime maxima de 42 de metri.
De asemenea, la o distanta de circa 3 kilometri prin padure, se afla Schitul Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Dragomirna.Rezervatia de fag de la Dragomirna se afla pe teritoriul comunei Mitocul Dragomirnei si face parte din trupul de padure Chilia, fiind cuprinsa la o altitudine care variaza intre 380-450 m.
La aceasta rezervatie se poate ajunge pe 2 trasee:
· Drumul comunal Suceava – Manastirea Dragomirna, pana la manastire si apoi urmand drumul cunoscut sub numele de “Trei meri” pe o distanta de 1,6 km pana la rezervatie.
· Pe soseaua nationala Suceava-Siret, pana la intersectia cu satul Patrauti, se trece de localitate si pe drumul forestier “Trei meri ” se ajunge la rezervatie.
Arboretul din rezervatie are o provenienta naturala in proportie de 97%. Cea mai importanta interventie silvica din acest perimetru a avut loc intre anii 1875-1880, cand s-au plantat puieti de molid, larice si pin silvestru. In jurul anului 1890, s-a plantat un hectar cu stejar si paltin. Marea majoritate a arborilor au varste cuprinse intre 110-130 de ani. Acestei rezervatii i s-a dedicat un studiu monografic - Fagetum Dragomirna aparut in volumul V din “Studii si comunicari de ocrotire a naturii”, autor regretatul dr.ing. Petru Brega.
Fauna este tipica pentru zona impadurita colinara.
Suprafata rezervatiei este de cca. 134,80 ha. *Activitate economica Pe linie economica, baza principala este agricultura, unde cartoful, hreanul si porumbul ocupa un loc fruntas. In comuna exista o echipa de fotbal, Stiinta. *Personalitati
-- Vasile Grecu (1885 - 1972), filolog.

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Unitate Turistică Exemplu

sloganul dumneavoastră aici

Clasificare:

Localizare: Poiana Mărului

Aprecieri: 

Pentru ca fiecare vizitator să-și formeze o impresie despre unitatea dunmneavoastră este bine să definiți o foarte scurtă prezentare ce va apărea în majoritatea paginilor principale respectiv în motoarele de căutare. Astfel indiferent pe ce pagină a mini site-ului dumneavoastră sosește clientul, va avea acces la o scură prezentare. Încercați să cuprindeți tot ce este mai important, mai captivant despre afacerea dumneavoastră în acest paragraf.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

Norica

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii