Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Mausoleul vanatorilor de munte din Targu Neamt

Mulțumim colaboratorilor: Alin

(2 voturi)

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Orase, Muzee

Informații Geografice

Cea mai apropiata localitate
Targu Neamt

Județ
Nespecificat

Zona Turistică
Moldova

Coordonate Geografice
47.21105270882078(Lat.), 26.3627456247807(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Targu Neamt.

( hartă rutieră )

De aici, obiectivul turistic este accessibil
pe jos, drumeție

Descriere

Este situat pe o terasa larga creata artificial pe Culmea Plesului, la o altitudine de 491 m pentru a putea fi observat cu usurinta.

Monumentul realizat de arhitectul Theodor Burca a fost ridicat pentru a comemora jertfa eroilor neamului din Primul Razboi Mondial. A fost inaugurat in 1939 de Regele Carol al II-lea. Acest monument-mausoleu a fost construit la propunerea Societatii "Cultul eroilor", cu sprijinul "Comitetului de initiativa al vanatorilor de munte", cu sediul in Bucuresti, in fruntea caruia a fost generalul Virgil Badulescu (atunci maior), cel care a instruit si pregatit primul batalion de vanatori de munte, impreuna cu 28 de ofiteri din cadrul corpului de armata al vanatorilor de munte.

Lucrarea are un soclu bine proportionat, cu inaltimea de 16 m, sugerand prin forma sa terminala un foisor de observator. Pe laturile monumentului sunt trei placi de marmura: una aminteste data de 27 iulie 1917, cand vaatorii de munte pleaca pe linia frontului; o placa mare cuprinde numele celor 72 "vanatori de munte cazuti pe campul de onoare", si a treia cuprinde textul dedicat dezvelirii monumentului. Pe soclu mai sunt doua basoreliefuri, realizate in bronz de catre Theodor Burca. Unul prezinta o femeie inaripata, imbracata in haine de roman, cu o spada la sold, in miscare, ce face un salt de pe un varf de munte. Ea simbolizeaza Romania. In mana stanga tine stema Romaniei sprijinita pe umar, iar in mana dreapta intinsa are o coronita de lauri. Al doilea basorelief prezinta militari romani avantandu-se in lupta, cu casca pe cap si cu baioneta la arma. Pe o treapta superioara a soclului se afla un vultur mare, din bronz, ce-si ia zborul catre vest, la fel ca ostasii primului batalion de vanatori de munte porniti spre frontul de lupta. In partea de nord, apare la suprafata cripta mausoleului, sub forma unui mormant, cu lespedea neagra, cu o cruce alba pe ea.

Monumentul - mausoleu a fost renovat in 1990 si anual, la 3 noiembrie, este sarbatorita "Ziua vanatorilor de munte".

Sursa: www.hoinari.ro

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Unitate Turistică Exemplu

sloganul dumneavoastră aici

Clasificare:

Localizare: Poiana Mărului

Aprecieri: 

Pentru ca fiecare vizitator să-și formeze o impresie despre unitatea dunmneavoastră este bine să definiți o foarte scurtă prezentare ce va apărea în majoritatea paginilor principale respectiv în motoarele de căutare. Astfel indiferent pe ce pagină a mini site-ului dumneavoastră sosește clientul, va avea acces la o scură prezentare. Încercați să cuprindeți tot ce este mai important, mai captivant despre afacerea dumneavoastră în acest paragraf.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

Alin

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii