Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Manastirea Lainici

Mulțumim colaboratorilor: danieliuc

(3 voturi)

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Sanatate, Drumetie, Natura, Istorie, Cultura, Traditie, Legende, Manastiri, Biserici

Informații Geografice

Cea mai apropiata localitate
Lainici

Județ
Nespecificat

Zona Turistică
Oltenia

Coordonate Geografice
45.26390874878859(Lat.), 23.39254112243657(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Lainici.

( hartă rutieră )

De aici, obiectivul turistic este accessibil
mașina de familie, fără mijloace de transport în comun

Descriere

Dupa un drum cu un peisaj deosebit la 32 de km de Targu-Jiu pe defileul Jiului se inalta mareata Manastirea Lainici . Constructia manastirii a inceput in 1812 de boierii din regiune, adaposteste frumoase fresce interioare datand din 1860 si un iconostas compus din icoane realizate in stil bizantin. Manstirea Lainici a intampinat multe greutati de-a lungul istoriei. Pandurul Tudor Vladimirescu, care a vrut sa ridice tara impotriva turcilor, s-a ascuns o vreme la manastirea Lainici. Imbracat in straie calugaresti, acesta s-a ascuns pana in ultimul moment. In 1817 turcii au devastat asezamantul, si negasindu-l pe Tudor, l-au decapitat pe calugarul Maxim, risipind obstea.Urmarile Primului Razboi Mondial s-au facut si ele simtite. Defileul Jiului a fost locul unor batalii crunte intre armata romana si cea germana, care incerca sa intre in Tara Romaneasca.
In 1926, cuviosul Visarion Toia a fost trimis, impreuna cu 6 calugari, sa refaca manastirea. Lacasul a fost restaurat integral, recapatandu-si importanta duhovniceasca. Alaturi de vechea biserica a manastirii in 1990 a inceput constructia noii biserici. In biserica cea nou construita se afla inca din vara anului trecut icoana Maicii Domnului "Grabnic Ascultatoare", unicat in tara noastra, adusa tocmai de la Muntele Athos.Icoana este neobisnuita prin dimensiunile sale, fiind pictata pe lemn de santal si acoperita cu o mantie grea de argint aurit. In fata altarului, o caseta aurita revarsa puterea multor sfinti ai Rasaritului, cu prezenta unica in Romania, printre care Sfintii Ignatie Briancianinov, Serafim de Sarov ori Dimitrie al Rostovului.
Manastirea Lainici primeste zilnic vizitatori din toata tara si nu numai, care vin sa inalte spre cer rugaciuni pentru familie si cunoscuti. "Prin rugaciunile existente in Biserica Ortodoxa omul poate sa zboare spre cer, importanta este constientizarea acestor comori", spunea staretul Sfintei Manastiri Lainici.

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Pensiunea Dacica

Turism cultural și ecologic în singura pensiune care funcționează pe lângă o fundație științifică.

Clasificare:

Localizare: Alun (Boșorod)

Aprecieri: 

Pensiunea Dacica a fost creată în anul 2014 cu scopul de a contribui la dezvoltarea turismului cultural în zona cetăților dacice din Munții Orăștiei. Funcționând ca o extensie a Fundației Dacica, Pensiunea Dacica își propune să dezvolte turismul cultural în zonă, să promoveze patrimoniul cultural-istoric și etnografic din zona cetăților dacice cu ajutorul unei echipe de specialiști în istorie și arheologie, care va contribui la realizarea unor programe dedicate turiștilor.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

danieliuc

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii