Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Manastirea Agapia

Mulțumim colaboratorilor: Dosika, Alyssa, Alin, Andrei

(12 voturi)

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Manastiri, Biserici

Informații Geografice

Localitate
Targu Neamt

Județ
Nespecificat

Zona Turistică
Moldova

Coordonate Geografice
47.171389(Lat.), 26.2375(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Targu Neamt.

( hartă rutieră )

Obiectivul turistic se afla
autobuz, cursa periodică

Descriere

Manastirea Agapia (denumita si Manastirea Agapia Noua pentru diferentiere de Schitul Agapia Veche) este o manastire ortodoxa de maici din Romania, situata pe valea paraului Agapia, la o distanta de 11 km de orasul Targu Neamt. Ea se afla amplasata in mijlocul unei paduri aflata la o distanta de 3 km de satul Agapia (judetul Neamt). Este una dintre cele mai mari manastiri de maici din Romania, avand aproximativ 300 maici si aflandu-se pe locul doi ca populatie dupa Manastirea Varatec [1].

Manastirea a fost construita intre anii 1641-1643. Ceea ce confera o deosebita valoare acestui monument istoric si cultural romanesc sunt atat frescele pictate de Nicolae Grigorescu, intre anii 1858-1861, bogatia obiectelor de cult, de o inestimabila valoare, precum si trecerea pe aici a unor mari personalitati si oameni de cultura precum pr.Nicodim Mandita-scriitor bisericesc, Alexandru Vlahuta(a se vedea casa memoriala-muzeu), Barbu Stefanescu Delavrancea, Otilia Cazimir, etc.
Manastirea ofera pelerinilor un numar destul de limitat de spatii de cazare, raportat la numarul vizitatorilor, insa un avantaj in aceasta privinta il constituie apropierea Satului Agapia, care ofera diverse modalitati de cazare si sedere in zona (existand numeroase pensiuni turistice).

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Unitate Turistică Exemplu

sloganul dumneavoastră aici

Clasificare:

Localizare: Poiana Mărului

Aprecieri: 

Pentru ca fiecare vizitator să-și formeze o impresie despre unitatea dunmneavoastră este bine să definiți o foarte scurtă prezentare ce va apărea în majoritatea paginilor principale respectiv în motoarele de căutare. Astfel indiferent pe ce pagină a mini site-ului dumneavoastră sosește clientul, va avea acces la o scură prezentare. Încercați să cuprindeți tot ce este mai important, mai captivant despre afacerea dumneavoastră în acest paragraf.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

DosikaAlyssaAlinAndrei

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii