Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Homorâciu, Prahova

Mulțumim colaboratorilor: Ana

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Informații Geografice

Localitate
Homorâciu

Județ
Prahova

Zona Turistică
Nespecificat

Coordonate Geografice
45.26749990(Lat.), 26.00618360(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Homorâciu, Prahova.

( hartă rutieră )

Obiectivul turistic se afla
în oraș mic/sat ușor accesibil (autobuz, tren, etc.)

Descriere

Homoraciu este o localitate in comuna Izvoarele, judetul Prahova, Muntenia, Romania.
Satul Homoraciu este amplasat in zona de deal al Carpatilor de Curbura, in nordul judetului Prahova, in bazinul superior al raului Teleajan. Acesta este strabatut de DN1A, la 100 km de Bucuresti si pe linia Valenii de Munte-Cheia, la 72 km de Brasov, pe vechiul traseu de legatura intre Transilvania si Tara Romaneasca, existent inca din timpul romanilor, urmele drumurilor pietruite fiind marturie si azi.
Satul este situat pe o panta insorita cuprinsa intre platoul Podurilor Homoraciului cu o inaltime de 620m, paralel cu raul Teleajanului si predominat de prezenta Cetatuii avand o inaltime de 710 m.
Urmele arheologice dovedesc ca a fost o veche asezare inca din epoca bronzului, cu conditii naturale favorabile dezvoltarii vietii oamenilor, iar in timp, a avut un deosebit rol administrativ fiind resedinta a Plaiului Teleajan, iar dupa Regulamentul Organic resedinta de plasa. Din anul 1968 prin reorganizarea teritoriala, Homoraciu a ramas sat dependent de comuna Izvoarele.
Nefiind o zona colectivizata, traditiile locului au fost putin afectate atat in organizarea gospodariilor, a arhitecturii locale, a vietii cotidiene, cat si a obiceiurilor traditionale.

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Hotel Silva

DE AICI ÎNCEPE DRUMUL SPRE BUCEGI!!!

Clasificare:

Localizare: Bușteni

Aprecieri: 

Dacă ai coborât vreodată în gara Buşteni, dacă ai rulat automobilul până aici, dacă eşti un împătimit al muntelui sau un simplu evadat al oraşului, recunoaşte, dorinţa de a repeta gestul s-a născut încet dar sigur în tine. Măreţia şi dramatismul muntelui fascinează, subjuga şi incită fiinţa măruntă – omul – pusă faţă în faţă cu perfecţiunea naturii. Stând mic la fereastra trenului ce curge în felul lui pe Valea Prahovei care şi-a săpat drum prin piatră, accepţi provocarea versantului rece şi sfidător al Bucegilor, ştiind că sus există ceva ce merită îndrăzneala ta: Platoul Bucegilor, ca un cadou ce ţi se oferă şi nu ştii dacă îl meriţi.

Apartament Luxor Busteni

Cazare particulari, Busteni, Valea Prahovei. Cazare ieftina

Clasificare:

Localizare: Bușteni

Aprecieri: 

Amplasat intr-o zona incantatoare, in Busteni, Valea Prahovei, la 50metri de telecabina care va duce la Babele, la 10 minute de manastirea Caraiman, apartamentul Luxor va ofera atat confort cat si posibilitatea de a petrece clipe de relaxare.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

Ana

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii