Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Fundu Moldovei

Mulțumim colaboratorilor: GAB, Raducu7

(5 voturi)

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Drumetie, Natura, Catarat, Ski, Istorie, Cultura, Traditie, Legende, Manastiri, Biserici, Rural

Informații Geografice

Cea mai apropiata localitate
Cimpulung Moldovenesc

Județ
Nespecificat

Zona Turistică
Bucovina

Coordonate Geografice
47.54543865580905(Lat.), 25.397631835937545(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Cimpulung Moldovenesc.

( hartă rutieră )

De aici, obiectivul turistic este accessibil
mașina de familie, fără mijloace de transport în comun

Descriere

Fundu Moldovei este o localitate in judetul Suceava, Bucovina, Romania.
Fundu Moldovei este o comuna reprezentativa pentru zona de munte a Bucovinei, ca vatra etnofolclorica deosebit de interesanta, consemnata ca atare inca de la inceputul secolului, cand a fost aleasa, la indemnul istoricului Ion Nistor, ca una din cele patru puncte de reper pentru cercetarile sociologice intreprinse de Dimitrie Gusti - primele de gen din Romania.
Fundu Moldovei este o regiune conservatoare, locuita de munteni, creatori si pastratori ai unor forme proprii de viata materiala si spirituala; comuna atrage prin elemente de arhitectura traditionala si de civilizatie a lemnului, prin viata pastoreasca si prin celelalte ocupatii, prin mestesuguri, costum popular, obiceiuri, ceremeonialuri, prin diversitatea coregrafica a jocurilor populare, repertoriul muzical, viata culturala in general.
Fundu Moldovei este locul unde activeaza ansamblul artistic "Arcanul", una din cele mai reprezentative formatii artistice din Bucovina, atat ca "performante" - premii la festivaluri din Olanda, Irak, Polonia, Bulgaria, Germania, Ungaria, cat si ca origini - inaintasii celor de astazi au dansat si s-au bucurat de succes in 1908 la Viena si in 1937, la Londra.
Fundu Moldovei este gazda Festivalului "Buna Vestire", festival de cantece si poezii religioase ce se desfasoara sub patronajul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si care are ca scop valorificarea traditiilor ortodoxe si etalarea unor forme de arta populara.
Fundu Moldovei este locul unde se mai pot intalni obiceiuri si traditii, asa cum in unele parti le mai povestesc doar batranii: la momentele importante din viata omului - nastere, nunta, inmormantare - si la diferite date din calendar, in special la cele doua mari sarbatori: Pastele - impistritul oualor, binecuvantarea bucatelor de la Slujba de Inviere - si cele de iarna, respectiv de Craciun si de Anul Nou - colinda; clopotelul; buhaiul; jocurile cu masti; capra si cerbul; ursul; mosul si baba; mirele si mireasa; semanatul; teatrul popular; steaua, multe din acestea, datorita acuratetii filonului de folclor autentic, inregistrate si aflate de ani buni in arhivele unor televiziuni din tara si strainatate.

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Vacanta in Bucovina - 4 pensiuni langa Campulung Moldovenesc

Vacanta in Bucovina! Cazare in 4 pensiuni confortabile - Fundu Moldovei (10km de Campulung Moldovene

Clasificare:

Localizare: Fundu Moldovei

Aprecieri: 

Va invitam sa va petreceti vacanta in frumoasa zona a Obcinelor Bucovinene, pe malul raului Moldova. Conditii excelente de cazare in 4 pensiuni: Casa din Deal, La Mamina, Casa Ileana si Vila Cetina. Oferta cu sau fara masa,pentru grupruri sau turism individual. Obiective turistice: manastiri, mocanita, muzee traditionale, balmus la stana, cermaica neagra - Marginea, mina de sare - Cacica. Activitati: drumetii pe munte (Rarau-Giumalau la cativa km), calarie - Lucina, cules fructe de padure, caiac, catarari, parapanta.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

GABRaducu7

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii