Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Creasta Cocoșului

Mulțumim colaboratorilor: Iasmina, Ana

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Sanatate, Drumetie, Natura, Catarat, Sport Agrement

Informații Geografice

Cea mai apropiata localitate
Cavnic

Județ
Nespecificat

Zona Turistică
Maramureș

Coordonate Geografice
47.67916666666667(Lat.), 23.872222222222224(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Cavnic.

( hartă rutieră )

De aici, obiectivul turistic este accessibil
pe jos, dificil

Descriere

Rezervatia este amplasata in Muntii Gutai, in judetul Maramures, la o distanta de aproximativ 35 km de orasul Baia Mare. In cadrul rezervatiei se evidentiaza "Creasta Cocosului", care da numele rezervatiei, reprezentand o colina ascutita, crenelata, de circa 200 m lungime, aflata la o altitudine medie de 1200 m, cu o orientare spatiala aproape verticala, dupa directia NV - SE. La sud de creasta principalã se aflã centrele miniere Baia Mare, Baia Sprie si Cavnic, centrul turistic Mogosa si Complexul Suior, iar la nord, peisajul idilic cuprinde taurile de munte Chendroaisei si Morarenilor."

Rezervatia Creasta Cocosului, face parte din categoria a-III-a de arii protejate - monumente ale naturii, avand ca scop protectia si conservarea unor elemente naturale cu valoare si semnificatie ecologica, stiintifica si peisagistica deosebita.
Ea corespunde categoriei III I.U.C.N. (Uniunea Internationala de Conservare a Naturii) si are o suprafata de 50 ha. din care:
-zona stancoasa 3,2 ha.
-padure 36,5 ha.
-gol de munte 10,5 ha.
Aceasta suprafata, relativ restransa, datorita afluxului de turisti, de vizitatori este relativ vulnerabila. Pentru ca actiunea de protectie sa fie una eficienta, inscrisa in normele internationale referitoare la ariile protejate, se impune ca de jur imprejur sa se gaseasca o zona tampon care sa absoarba o parte din presiunea antropica si zoogena, sa constituie un refugiu pentru animalele teritoriului si nu in ultimul rand sa ofere o rezerva de specii, de germoplasma pentru aria ocrotita. De aceea se impune ca formatiunile vegetale din jurul Crestei Cocosului sa fie incluse si ele intr-un regim eco-protectiv.

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Unitate Turistică Exemplu

sloganul dumneavoastră aici

Clasificare:

Localizare: Poiana Mărului

Aprecieri: 

Pentru ca fiecare vizitator să-și formeze o impresie despre unitatea dunmneavoastră este bine să definiți o foarte scurtă prezentare ce va apărea în majoritatea paginilor principale respectiv în motoarele de căutare. Astfel indiferent pe ce pagină a mini site-ului dumneavoastră sosește clientul, va avea acces la o scură prezentare. Încercați să cuprindeți tot ce este mai important, mai captivant despre afacerea dumneavoastră în acest paragraf.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

IasminaAna

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii