Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Cheile Sohodolului

Mulțumim colaboratorilor: danieliuc, Alyssa, romanu

(10 voturi)

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Pescuit, Sanatate, Drumetie, Natura, Catarat, Pesteri, Sport Agrement, Istorie, Cultura, Traditie, Legende, Rural

Informații Geografice

Cea mai apropiata localitate
Runcu

Județ
Nespecificat

Zona Turistică
Oltenia

Coordonate Geografice
45.1362373183522(Lat.), 23.142173004150436(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Runcu.

( hartă rutieră )

De aici, obiectivul turistic este accessibil
mașina de familie, fără mijloace de transport în comun

Descriere

Cheile Sohodolului sunt printre cele mai salbatice locuri din tara. Turistii pleaca rar in drumetii spre acest canion pe care natura le-a creat parca, in mod special, pentru vanatorii de aventuri. Cu toate acestea, este usor de ajuns in Cheile Sohodolului, iar peisajul este piperat cu scorpioni si vipere cu corn.

Cheile Sohodolului se intind pe aproximativ 10 kilometri in interiorul Muntilor Vilcan si au aspectul unui canion sapat in stanca. De data aceasta, insa, apa este arhitecta frumusetilor pe care le vezi in jur. In schimb, acele formatiuni de roci care au aspectul unui inel, sunt creatia vantului.

De fapt, Inelul pare ca se aseamana cu o fereastra prin care se poate vedea cerul decupat in mod artistic. Tot aici gasesti si alte sculpturi in piatra. Dintre acestea Steiul, Cuptorul si Narile se lasa cel mai usor cercetate de catre ochiul turistilor.

Pesteri si flori

Trebuie sa fii foarte norocos ca sa gasesti Pestera Popii deoarece nu exista niciun indicator care sa semnaleze existenta acesteia. Si totusi, aici au fost descoperite picturi rupestre care reprezinta siluete antropomorfe stilizate, de culoare neagra.

Este importanta sa stii ca zona este rezervatie floristica si, daca mergi la primavara in Cheile Sohodolului, este imposibil sa nu gasesti macar una dintre cele 300 de specii de plante specifice acestor locuri. De asemenea, in acelasi anotimp, este posibil sa te intalnesti cu vipere posesoare de corn si chiar cu scorpioni. Nu iti face griji, animalutele nu sunt agresive daca te prefaci ca nu le vezi si le lasi sa isi vada linistite de plimbarile lor zilnice.

Cum ajungi

Gasesti aceste chei la aproximativ 15 km de Tirgu–Jiu. De pe ruta principala a drumul national DN 67, vei observa o ramificatie care te duce pana sus. Drumul este bine amenajat si poate fi parcurs cu masina, cu bicicleta sau cu piciorul. Asigura-te, insa, ca ai plamani buni pentru ca vei urca abrut pana sa ajungi in "canionul" Gorjului.

O alta modalitate de a ajunge aici este drumul european E79 dintre Tirgu–Jiu si Deva, dupa care este nevoie sa gasesti drumul 67D, iar mai apoi, vei urma un drumul forestier.

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Unitate Turistică Exemplu

sloganul dumneavoastră aici

Clasificare:

Localizare: Poiana Mărului

Aprecieri: 

Pentru ca fiecare vizitator să-și formeze o impresie despre unitatea dunmneavoastră este bine să definiți o foarte scurtă prezentare ce va apărea în majoritatea paginilor principale respectiv în motoarele de căutare. Astfel indiferent pe ce pagină a mini site-ului dumneavoastră sosește clientul, va avea acces la o scură prezentare. Încercați să cuprindeți tot ce este mai important, mai captivant despre afacerea dumneavoastră în acest paragraf.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

danieliucAlyssaromanu

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii