Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Castelul Corvinilor - Cetatea Hunedoara

Mulțumim colaboratorilor: Ovidiu, Nico, Felix

(7 voturi)

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Ruine, Cetati

Informații Geografice

Cea mai apropiata localitate
Hunedoara

Județ
Nespecificat

Zona Turistică
Transilvania

Coordonate Geografice
45.769722(Lat.), 22.920278(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Hunedoara.

( hartă rutieră )

De aici, obiectivul turistic este accessibil
mașina de familie, fără mijloace de transport în comun

Descriere

(Johannes de Hunyad), ramane unul dintre cei mai importanti lideri militari si politici ai secolului al XV-lea din Europa. Intra in serviciul regelui Sigismund de Luxembourg. Este numit ban de Severin, apoi voievod al Transilvaniei. Printre cele mai importante campanii militare impotriva turcilor se numara „Campania cea lunga” (intreprinsa in Serbia, Bulgaria si Serbia Herzegovina), desfasurata intre 1443-1444, la care se adauga celebra batalie de la Varna (1446), in urma careia regele Vladislav I moare, iar Ioan este numit guvernator al Ungariei. Un alt moment important pentru cariera militara si politica a lui Ioan de Hunedoara este batalia de la Kosovo (Serbia)(1448), in urma careia este infrant de turci. Acest personaj ramane in memoria contemporanilor prin batalia de la Belgrad din 1456, impotriva turcilor, in urma careia il obliga pe sultanul Muhammad II (cuceritorul Constantinopolului) sa-si abandoneze ofensiva spre vestul Europei. Ioan de Hunedoara a murit din cauza ciumei dupa aceasta batalie, pe 11 august si a fost inmormantat in catedrala catolica din Alba Iulia.

Pe blazonul familiei Corvinilor este inscrptionat un corb care tine in cioc un inel de aur. Atribuirea acestui simbol al familiei are o legenda. Se spune cã Ioan de Hunedoara era fiu nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg, rege al Ungariei, cu o frumoasa femeie din Tara Hategului, pe nume Elisabeta.
Pentru a o feri de necinste, regele ii da de sot pe unul din vitejii sai, Voicu, daruindu-i totodatã si un inel ca si dar pentru copilul nenascut, cu scopul de a fi recunoscut atunci cand va creste si va merge la curtea regala. In timpul unei calatorii facuta de familia lui Voicu, poposind pentru a pranzi, inelul este uitat pe o margine a stergarului pe care erau puse merindele. Un corb, atras de stralucirea inelului il fura incercand sa plece cu el. Copilul Ioan de Hunedoara ia un arc si sageteazã corbul, recuperand astfel inelul. Atunci cand creste si ajunge la curtea regala, povesteste aceastã patanie, iar regele, impresionat de aceasta istorie, decide ca simbolul familiei hunedorenilor sã fie corbul cu inel de aur in cioc.
De altfel, si numele familiei provine din latinescul "Corvus", care inseamna "Corb", o pasare care simboliza cu totul altceva in evul mediu, si anume intelepciunea si longevitatea.


Se povesteste despre aceasta fantana ca a fost sapata de catre trei prizonieri turci pe care Ioan de Hunedoara in tinea in castel. Ioan le promite celor trei ca ii va elibera daca vor sapa o fantana cu apa buna. Prizonierii, animati de speranta eliberarii, sapa in stanca timp de 15 ani si la 28 de metri adancime reusesc sa gaseasca pretioasa apa.
Numai ca intre timp Ioan murise iar sotia sa, Elisabeta Szilagyi, a decis sã nu respecte cuvantul dat de sotul sãu si nu ii elibereaza pe cei trei turci, hotarand sa fie ucisi. Prizonierii, ca ultima dorinta, cer permisiunea sa scrie pe cheile fantanii o inscriptie: "Apa ai, inima nu", ca un repros pentru promisiune facuta si nerespectata.
De fapt, inscriptia descifrata de Mihail Guboglu glãsuieste astfel: "Cel ce-a scris-o este Hassan, prizonier la ghiauri in cetatea de langa biserica". Caracterele vechi arabe continute de inscriptie o dateaza la mijlocul secolului al XV-lea. Poziþia actuala a inscriptiei este pe unul dintre contrafortii capelei.
Castelul Corvinilor, numit si Castelul Huniazilor sau Cetatea Hunedoara este un castel din Hunedoara, cel mai important monument de arhitectura gotica din Transilvania.

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Pensiunea Magic

Fiind una dintre cele mai apreciate pensiuni din judeţul Hunedoara, Magic vă aşteaptă
în orice mo

Clasificare:

Localizare: Cinciș-Cerna

Aprecieri: 

Magic îmbină într-o manieră deosebită clasicul cu modernul, punându-vă la dispoziţie o pensiune intimă cu deosebite condiţii de cazare. Ca stil arhitectural şi ornamental, pensiunea Magic este realizată asemănător unei pensiuni din zona Alpilor (nordul
Italiei- sudul Austriei). Pensiunile din judeţul Hunedoara sunt în număr din ce în ce mai mare datorită potenţialului turistic deosebit al zonei. Daca alegeţi să vizitaţi obiectivele turistice din zonă şi doriţi cazare la pensiuni deosebite, veniţi la Pensiunea Magic.
Aceasta este cu siguranţă, una dintre cele mai frumoase pensiuni din judeţul Hunedoara.

Pensiunea Dacica

Turism cultural și ecologic în singura pensiune care funcționează pe lângă o fundație științifică.

Clasificare:

Localizare: Alun (Boșorod)

Aprecieri: 

Pensiunea Dacica a fost creată în anul 2014 cu scopul de a contribui la dezvoltarea turismului cultural în zona cetăților dacice din Munții Orăștiei. Funcționând ca o extensie a Fundației Dacica, Pensiunea Dacica își propune să dezvolte turismul cultural în zonă, să promoveze patrimoniul cultural-istoric și etnografic din zona cetăților dacice cu ajutorul unei echipe de specialiști în istorie și arheologie, care va contribui la realizarea unor programe dedicate turiștilor.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

OvidiuNicoFelix

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii