Turism Romania
blank

Obiective Turistice

Cazare Hartă Imagini Jurnal Turistic Comunitate

Brasov

Mulțumim colaboratorilor: Popescu Tony, Fane, Deniza, Ana, Alyssa, Alin, Nicu Farcaş

(10 voturi)

Informații
Generale

Galerie
Foto
Hartă
Turistică
Cazare
în Apropiere
Păreri și Sfaturi
Pentru Turiști
Agrement

Drumetie, Natura, Catarat, Sport Agrement, Ski, Istorie, Cultura, Traditie, Legende, Ruine, Cetati, Manastiri, Biserici, Orase, Muzee

Informații Geografice

Cea mai apropiata localitate
Brasov

Județ
Nespecificat

Zona Turistică
Transilvania

Coordonate Geografice
45.66(Lat.), 25.610000000000014(Lon.)

Accesibilitate

Specifică o localitate de pornire și afișează harta rutieră spre Brasov.

( hartă rutieră )

De aici, obiectivul turistic este accessibil
mașina de familie, fără mijloace de transport în comun

Descriere

Brasov (in germana Kronstadt, in maghiara Brasso, in latina Corona; de asemenea pe hartile vechi trecut Cron∫tadt sau Braßov, in dialectul sasesc Kruhnen, Krunen, Krinen) este resedinta si cel mai mare municipiu al judetului Brasov, Romania. Potrivit recensamantului din 2002, are o populatie de 284.596 locuitori, fiind unul dintre cele mai mari orase din tara (totusi in scadere in ultimele doua decenii din cauza exodului sasilor si a reducerii activitatii industriale). Conform ultimelor estimari oficiale ale Institutului National de Statistica, populatia municipiului Brasov era, in anul 2009, de 278.003 locuitori. Statiunea de iarna Poiana Brasov se afla la 12 km distanta de centrul municipiului, dispunand de o infrastructura dezvoltata pentru practicarea sporturilor de iarna. Patron al orasului este considerata a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se afla pe unul dintre contraforturile Bisericii Negre, indreptat spre Casa Sfatului, avand stema Brasovului sculptata dedesubt in relief.

Brasovul este cunoscut si datorita Festivalului International „Cerbul de Aur”, ce se tine aproape in fiecare an in centrul orasului. Acesta a avut pe scena sa nume celebre precum Tom Jones, Coolio, Ray Charles, Pink, Kylie Minogue sau Christina Aguilera.

Municipiul Brasov a reprezentat, de secole, unul dintre cele mai importante, puternice si infloritoare orase din zona. Datorita pozitiei geografice privilegiate si a infrastructurii sale de astazi, el permite dezvoltarea multor activitati economice, culturale si sportive.

Flora municipiului nu difera de cea a judetului. Animalele salbatice sunt rare, traind retrase in padurile din imprejurimi. Turistii care se aventureaza in acestea sunt avertizati ca pot intalni ursi, lupi sau vulpi. Muntele Tampa este declarat rezervatie naturala (203,4 ha) care protejeaza cateva specii de plante rare si endemice. Spre exemplu, pe versantul sudic exista mici suprafate cu vegetatie de stepa. Municipiul Brasov este singurul oras din lume care include in teritoriul sau administrativ o rezervatie naturala, muntele Tampa si un varf muntos vf. Postavaru.

In Brasov, vara dureaza aproximativ 50 de zile, iar iarna dureaza circa 90 de zile. Clima municipiului Brasov are un specific temperat-continental, caracterizandu-se prin nota de tranzitie intre clima temperata de tip oceanic si cea temperata de tip continental: mai umeda si racoroasa in zonele de munte, cu precipitatii relativ reduse si temperaturi usor scazute in depresiune. Temperatura obisnuita de vara se situeaza in intervalul 22 °C – 27 °C, iar cea de iarna intre -18 °C si -2 °C. Deseori iarna, temperatura in Poiana Brasov ajunge la +15 °C (la soare), in aceasta statiune putand fi practicate aproape toate sporturile de iarna. Stratul de zapada prielnic pentru schiat dureaza aproximativ 71 de zile la Brasov. Umiditatea aerului are valori medii anuale de 75%.

Arhitectura brasoveana, este specifica, fiecare casa avandu-si pitorescul ei. Ridicarea constructiilor s-a facut, de-a lungul timpului, conform unor principii urbanistice bine stabilite, impuse de conditiile geografice ale Brasovului. Astfel, casele din Cetate se sprijina una pe alta, pe cand cele din cartierele exterioare sunt mai rasfirate.

Cu greu se mai pot intalni astazi cladiri vechi, datand de secole. Acestea au de regula un singur etaj, peretii exteriori sunt lipsiti de ornamente, iar ferestrele sunt mici, comparativ cu standardele actuale. Exceptand Biserica Sf. Bartolomeu (secolul XIII), Biserica Neagra (secolul XIV cu exceptia boltei si a acoperisului) si fortificatiile (secolul XV), se pot aminti Casa Jekelius, Biblioteca Honterus si Granarul orasului, toate datand din secolul XVI.

Stilurile arhitecturale variaza, de la preromantic (Cetatea Brasovia), romanic (Biserica Sf. Bartolomeu), gotic (Biserica Neagra), clasic (Poarta Ecaterinei), renascentist (astazi mai putin observat, datorita renovarilor, caracteristic portilor cu bolta rotunda, interiorul Casei Sfatului), la baroc (casele secolului XVIII, in special fatada Casei Sfatului si stucaturile locuintelor din Schei; Biserica romano-catolica Sf. Petru), rococo vienez, neo-renastere, neo-baroc (secolul XIX; toate palatele din Brasov sunt construite in acest stil), Art Nouveau, brancovenesc (Biblioteca Judeteana, casele din Schei care au apartinut familiilor domnitoare din Tara Romaneasca) si modern (constructiile de dupa 1980).

In acest oras a fost confectionata si instalata o copie a „Statuii Lupoaicei” („Lupa Capitolina”), simbolul latinitatii poporului roman.

In ultima vreme, s-a dezvoltat o zona de afaceri a municipiului, ce cuprinde cladiri inspirate de noua arhitectura a secolului al XXI-lea. Majoritatea adapostesc birouri, centre comerciale sau sedii ale unor institutii publice. Cea mai mare parte din aceste cladiri respecta stilul cromatic predominant: nuanta de gri specifica blocurilor de locuinte. Se estimeaza ca zona de afaceri va cunoaste o mare extindere in urmatorii ani.

Manifestari culturale

Festivalul International Cerbul de Aur - anual
Zilele Brasovului - anual (corelate cu sarbatoarea Junilor)
Festivalul de Jazz si Blues - anual
Festivalul muzicii de camera - anual
Festivalul teatrului contemporan - anual
Concertele de orga la Biserica Neagra - saptamanal
Festivalul Berii (Berarul mare)- anual
Festivalul Aurora (Berarul mic) - anual
Festivalul Recoltei - anual
Targul mestesugarilor din toata tara - anual (de obicei corelate cu Zilele Brasovului)

Cinema si teatru

Teatrul Sica Alexandrescu - adresa: Piata Teatrului nr 1, Brasov
Teatrul pentru Copii Arlechino Brasov - adresa: str. Apollonia Hirscher nr. 10, Brasov
Filarmonica Brasov
Opera Brasov - adresa: Str. Bisericii Romane Nr. 51, Brasov
Cinematograful BULEVARD - adresa: Bulevardul Grivitei, nr.47, Brasov
Cinematograful Cityplex Brasov (fostul GO Multiplex) - Adresa: Str. Bazaltului, nr. 2, Eliana Mall Brasov

Turism
Biserica Neagra
Arhitectura caselor de pe Str. Republicii
Promenada sub Tampa
Aleea Dupa ziduriLocatia centrala in cadrul tarii de care se bucura municipiul Brasov fac din acesta un important punct de plecare pentru turistii din tara si strainatate. De aici se pot face excursii la Marea Neagra, in Bucovina, cu vestitele sale manastiri, in Maramures, pe muntii din lantul carpatic, in zona cetatilor dacice din Tara Hategului etc.

In municipiu, autoritatile au demarat un amplu proces de renovare a vechilor monumente si de transformare a acestora in puncte muzeale, in mare parte finalizat.

Cea mai buna vedere asupra orasului se poate obtine din varful muntelui Tampa (960m), unde se poate ajunge cu telecabina sau pe jos.

Obiective turistice:

Muzee

Muzeul de Istorie Brasov, aflat in Casa Sfatului
Casa Muresenilor (site)
Muzeul primei scoli romanesti, din Schei, avand expusa prima carte tiparita in limba romana
Muzeul Fortificatiilor din Tara Barsei, amenajat in Bastionul Tesatorilor
Muzeul-restaurant Cetatuia, aflat in vechea fortificatie de pe Straja (Dealul Cetatii)
Punctele muzeale din Turnul Negru, Turnul Alb si Bastionul Graft
Muzeul de Arta
Muzeul de Etnografie
Muzeul Civilizatiei Urbane Brasov, deschis in 2009; primul muzeu de acest gen din tara

Biserici si temple

Biserica Neagra - construita intre 1377 si 1477 pe locul unei vechi bazilici romane
Biserica Sf. Nicolae - secolul al XIV-lea
Biserica Sf. Bartolomeu - secolul al XIII-lea
Biserica Sf. Martin de pe Straja
Biserica Sf. Gheorghe, infiintata intr-un vechi conac de vanatoare
Sinagoga
Sinagoga Ortodoxa

Alte cladiri, monumente si locuri

Poarta Ecaterinei, 1559
Poarta Schei, 1827
Troitele din Schei (cea mai veche datand din 1291)
Aleea Dupa ziduri
Piata Sfatului
Strada Republicii din Brasov
Strada Muresenilor din Brasov
Promenada de sub Tampa
Belvedere
Casa Negustorilor din Brasov (Podul Batusilor sau Cerbul Carpatin)

Parcuri si rezervatii naturale

Parcul Nicolae Titulescu, Parcul Consiliul Europei, Parcul Trandafirilor, Parcul Tractorul
Scuarul Berzei, Scuarul Mihai Eminescu
Gradina Zoologica din Noua
Tampa
Poiana Brasov
Pietrele lui Solomon

In apropiere poate fi vizitat Castelul Bran sau bisericile fortificate din satele care inconjura Brasovul.

Sursa: ro.wikipedia.org

Obiective Turistice pe o rază de 50 Km

Cazare pe o rază de 50 Km

Pensiune Ambient

Pensiune Ambient, Elegant Bed & Breakfast

Clasificare:

Localizare: Brașov

Aprecieri: 

Situata in inima Brasovului, Pensiunea Ambient inseamna stil, confort, rafinament si eleganta pentru orice anotimp!

Residence Ambient

Residence Ambient - serviced apartments

Clasificare:

Localizare: Brașov

Aprecieri: 

Residence Ambient: Orizonturi turistice noi pentru timpuri noi

Bucurati-va de un concept de cazare cu totul nou la Ambient Residence, o unitate recent deschisa, in care veti avea ocazia de a experimenta confortul si intimitatea la preturi rezonabile, chiar in centrul vechi al Brasovului, in apartamentele noastre spatioase si dotate cu toate facilitatile necesare!

Hotel Ambient

Hotel Ambient - Defining Comfort

Clasificare:

Localizare: Brasov

Aprecieri: 

Eleganta si confort...va veti bucura din plin de ele daca vizitati Hotelul Ambient din Brasov, deja un nume cu traditie , numarand peste un deceniu de excelenta si experienta in domeniu.

Pensiunea Kermany & Dino

Cazare ieftina intr-o pensiune de trei stele,in Centrul Vechi al Brasovului.

Clasificare:

Localizare: Brașov

Aprecieri: 

Pensiunea Kermany & Dino este sutuata in Centrul Vechi al Brasovului.Va pune la dispozitie camere,garsoniere si apartamente complet utilate.

Pensiunea Luiza


Clasificare:

Localizare: Brașov

Aprecieri: 

Pensiunea Luiza este situata la cateva minute de centrul istoric al orasului, intr-o zona linistita a Brasovului.
Stilul arhitectural, specific zonei, este cochet si respecta peisjul romanic urban.

Pensiunea Luiza este alegerea ideala, potrivita oamenilor de afaceri interesati sa faca din cazarea in Brasov nu doar o vizita de lucru. Confortul si intimitatea precum si asezarea in zona istorica a orasului, aproape de centru, recomanda pensiunea si pentru turismul istoric si cultural.

Arată toate cele (12) rezultate.

Informații

about us termeni si conditii politica de confidentialitate

Contact

invita prieteni contact administrator opinia ta raportează eroare

Copyright © 2010 - 2016 
Romania Tourist Info

Regiuni Turistice

transilvania moldova muntenia banat crișana bucovina oltenia dobrogea marea neagră delta dunării dunărea bucurești maramureș

Categorii
Obiective Turistice

orașe muzee case memoriale cetăți / castele mănăstiri / biserici turism rural drumeție munți peșteri lacuri râuri pescuit parcuri naționale rezervații naturale

Utile

Hartă Rutieră

Colaboratori

Popescu TonyFaneDenizaAnaAlyssaAlinNicu Farcaş

 

Referinte

Romania Tourist Info pe Facebook Romania Tourist Info pe Twitter RSS feed
PageRank Checking Icon

Parteneri

Societatea Carpatină Ardeleană Harta Rutiera a Romaniei toți partenerii